Google ulazi na tržište domena

U drugom tjednu siječnja služba Google domena službeno je počela s radom u SAD-u. Još jedna pozicija u bogatom portfelju diva iz Mountain Viewa može donijeti značajne promjene u industriji registara internetskih domena. Otvaranje relevantnog međunarodnog tržišta ostaje pitanje vremena.

Google domene sa svojim intuitivnim i jednostavnim sučeljem imaju za cilj obične mrežne korisnike koji ne trebaju znanje DNS-a da imaju vlastitu domenu. Kada se registrirate, raspon cijena varira između 12 – 30 dolara, a produljenje nakon jedne godine ne košta više od 12 dolara. Sada je moguće kupiti domenu od više stotina savjeta. Sada možete kupiti stotine domena iz bazena. U panelu korisnik dobiva, između ostalog, mogućnost upravljanja DNS zapisima, poddomenama ili preusmjeravanjima 301 putem praktičnih alata.

Google je akreditiran od strane ICANN-a od 2005. godine. Sam ulazak na internetske domene objavljen je u lipnju prošle godine. Pozvani korisnici mogu testirati uslugu od kolovoza. Glavni konkurent na američkom tržištu je GoDaddy, koji ima gotovo 40% ukupnog broja. Prošlogodišnje Google vijesti odgodile su ulazak tvrtke na burzu, investitori koji planiraju kupiti dionice GoDaddyja skeptični su glede novog datuma njihovog debija koji je prvobitno bio planiran u prvim mjesecima 2015. godine. u cijeloj industriji.

Google može preuzeti veliki dio tržišta uz opsežne besplatne usluge i moćne mogućnosti pohrane podataka. Možete nagađati da će za dobivanje novih usluga, registracija na Google domene uključivati ​​besplatan hosting, integriran s Gmailom i uslugama za pohranu u oblaku. Prednost ostatka može biti mnogo bolja usluga korisnicima. Googleov novi potez u industriji registrara domena u SAD-u već je identificiran kao „Walmart ulaz u vaše područje“, što je dobar odraz njezinih strahova