Kako vratiti sigurnosnu kopiju podataka?

backup 7 days


backup 7 days

Nedavno se na našem hostingu pojavila nova funkcionalnost u obliku Jet Backupa. Zahvaljujući tome sami možete vratiti datoteke, baze ili e-poštu. To je vrlo zgodan i brz način. U ovom ćete vodiču naučiti kako vratiti jednu datoteku kao i cijeli katalog. Međutim, prije nego što započnemo prvi korak, morate se prijaviti na svoj cPanel račun.

Popis:

1. Postavljanje adrese e-pošte za obavijesti.

2. Restoring files and folders.

3. Vraćanje datoteka i mapa.

4. Vraćanje e-pošte.

5. Vrati na red.

1. Postavke adrese elektronske pošte za obavijesti

Prvu radnju koju preporučujemo je postaviti adresu e-pošte u “Postavke”, tako da ćete primati obavijesti o napretku “Oporavak sigurnosne kopije”.


Nakon klika na “Postavke” vidjet ćemo takav prikaz:

Vjerojatno ćete vidjeti prazno polje – unesite svoju adresu e-pošte na koju želite primati obavijesti. Nakon spremanja izmjena trebala bi se pojaviti sljedeća poruka: “Adresa e-pošte uspješno ažurirana”.

2. Vraćanje datoteka i mapa

U glavnom prikazu u cPanel iz JetBackup kategorije, odabiremo “File Backups”. Nakon ove akcije na zaslonu će se pojaviti dostupne sigurnosne kopije koje možete vratiti.

Da biste započeli proces obnove, kliknite na vezu: Upravitelj datoteka. Usluga je jednostavna i intuitivna. Za otvaranje mape kliknite na njeno ime. Da biste se vratili na prethodnu lokaciju, na vrhu odabiremo zanimljivu mapu (npr. Backupdir) iz trenutne staze.

U gornjem primjeru odabrao sam .htaccess datoteku i wordpress direktorij (jer ga želim vratiti). Sada mogu učiniti dvije stvari. Poništite odabir ili obnovite odabrane datoteke.

Vraćanje backupa:

Popunjavamo adresu za obavijest, označavamo ugovor i klikamo na vraćanje.

3. Vraćanje baza podataka

Kao i kod datoteka, možemo također vratiti ili preuzeti bazu podataka. To činimo tako da odemo u Backup baze podataka. Zatim tražimo bazu podataka koja nas zanima i kliknemo na vraćanje ili generiranje preuzimanja ovisno o tome želimo li vratiti bazu podataka ili preuzeti kopiju na svoje računalo.

4. Vraćanje naloga e-mail4

Kada želite vratiti svoj račun e-pošte, idite na “Sigurnosna kopija računa e-pošte”. Tamo možemo vratiti cijeli spremnik. Baš kao u prethodnim odjeljcima, kliknite vraćanje, odaberite ugovor, unesite adresu e-pošte i ponovno pritisnite gumb za vraćanje.

5. Redoslijed vraćanja.

Sve stavke koje se vraćaju (datoteke, katalog, baze podataka itd.) Stavljaju se u red i izvršavaju jedna za drugom. Funkcija reda čekanja omogućit će nam da pregledamo trenutne operacije koje obavljamo i one koje su već dovršene.

Junior administrator and consultant at Smarthost. She loves to travel, and in her spare time she is involved in photography and language learning.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *