Kako vratiti sigurnosnu kopiju podataka?

Nedavno se na našem hostingu pojavila nova funkcionalnost u obliku Jet Backupa. Zahvaljujući tome sami možete vratiti datoteke, baze ili e-poštu. To je vrlo zgodan i brz način. U ovom ćete vodiču naučiti kako vratiti jednu datoteku kao i cijeli katalog. Međutim, prije nego što započnemo prvi korak, morate se prijaviti na svoj cPanel račun.

Popis:

1. Postavljanje adrese e-pošte za obavijesti.

2. Restoring files and folders.

3. Vraćanje datoteka i mapa.

4. Vraćanje e-pošte.

5. Vrati na red.

1. Postavke adrese elektronske pošte za obavijesti

Prvu radnju koju preporučujemo je postaviti adresu e-pošte u “Postavke”, tako da ćete primati obavijesti o napretku “Oporavak sigurnosne kopije”.

Nakon klika na “Postavke” vidjet ćemo takav prikaz:

Vjerojatno ćete vidjeti prazno polje – unesite svoju adresu e-pošte na koju želite primati obavijesti. Nakon spremanja izmjena trebala bi se pojaviti sljedeća poruka: “Adresa e-pošte uspješno ažurirana”.

2. Vraćanje datoteka i mapa

U glavnom prikazu u cPanel iz JetBackup kategorije, odabiremo “File Backups”. Nakon ove akcije na zaslonu će se pojaviti dostupne sigurnosne kopije koje možete vratiti.

Da biste započeli proces obnove, kliknite na vezu: Upravitelj datoteka. Usluga je jednostavna i intuitivna. Za otvaranje mape kliknite na njeno ime. Da biste se vratili na prethodnu lokaciju, na vrhu odabiremo zanimljivu mapu (npr. Backupdir) iz trenutne staze.

U gornjem primjeru odabrao sam .htaccess datoteku i wordpress direktorij (jer ga želim vratiti). Sada mogu učiniti dvije stvari. Poništite odabir ili obnovite odabrane datoteke.

Vraćanje backupa:

Popunjavamo adresu za obavijest, označavamo ugovor i klikamo na vraćanje.

3. Vraćanje baza podataka

Kao i kod datoteka, možemo također vratiti ili preuzeti bazu podataka. To činimo tako da odemo u Backup baze podataka. Zatim tražimo bazu podataka koja nas zanima i kliknemo na vraćanje ili generiranje preuzimanja ovisno o tome želimo li vratiti bazu podataka ili preuzeti kopiju na svoje računalo.

4. Vraćanje naloga e-mail

Kada želite vratiti svoj račun e-pošte, idite na “Sigurnosna kopija računa e-pošte”. Tamo možemo vratiti cijeli spremnik. Baš kao u prethodnim odjeljcima, kliknite vraćanje, odaberite ugovor, unesite adresu e-pošte i ponovno pritisnite gumb za vraćanje.

5. Redoslijed vraćanja.

Sve stavke koje se vraćaju (datoteke, katalog, baze podataka itd.) Stavljaju se u red i izvršavaju jedna za drugom. Funkcija reda čekanja omogućit će nam da pregledamo trenutne operacije koje obavljamo i one koje su već dovršene.

Michał

Odgovori