Litespeed ili Apache, što trebam odabrati za svoju stranicu?

Većina korisnika se pita- hoću li odabrati apache serwer ili mayby ​​litespeed serwer?

Danas ću pokušati pomoći ljudima s tim problemom .

Sada se većina web servera temelji na apache sustavu, ali serwers na temelju litespeed dobiva sve više i više popularnost. Klijentima za koje je glavna mjera stranica izvedba trebalo bi biti zainteresirano za takvo rješenje, jer može biti puno učinkovitije od poslužitelja baziranog na Apache.

 Što bi trebalo navesti klijenta da odabere poslužitelj temeljen na Litespeed?

 Korisnici s vrlo proširenim web stranicama temeljenim na popularnom CMS WordPressu, Joomli ili Drupalu koriste mnogo dodataka i slika za njihovo stvaranje. Svi ovi “dodaci” znače da web-lokacija može biti trom i resursima.

 Za vrlo proširene velike web stranice veliki problem s učinkovitošću trebao bi biti velika .htaccess datoteka koja izravno utječe na učinkovitost stranice, jer svaki put mora biti učitana i obrađena. U Litespeed serwer učitavanju .htaccess datoteka rješava se drugačije pomoću .htaccess cachinga, tako da .htaccess ne utječe negativno na učinkovitost stranice.

 Drugi misle da mogu utjecati na učinkovitost web-lokacije koristeći SSL ubrzanje, što izravno utječe na brzinu učitavanja stranice https, koja se može učitati tri puta brže nego u Apache.

 Api of LiteSpeed ​​serwer učitava dinamički sadržaj web aplikacije definitivno brže od ostalih api što uzrokuje da PHP, Ruby, Python radi do 50% brže nego Apache.

  LiteSpeed ​​arhitektura također omogućuje rad sa statičkim pitanjima mnogo brže od Apachea s visokim učitavanjem stranice čak i 10 puta brže.

 Sigurno je da mnogi korisnici mogu pitati o kompatibilnosti s trenutno korištenim Apache modulom, u ovom slučaju LiteSpeed ​​je kompatibilan sa svim osnovnim modulima kao što su mod_rewrite, mod_security, mod_include ili mod_cache.

Ukratko, želeći odabrati serwer za velike web stranice koje primjećuju mnoge posjete, LiteSpeed ​​će definitivno biti bolji izbor zbog učinkovitosti obrade elemenata koji se koriste na web stranicama i kompatibilnosti s modulima stvorenim za Apache.

Ako je stranica rijetko posjećena, to je prava stranica koja ne vrijedi ulagati dodatne resurse u hosting na temelju Lite Speeda, jer web-stranica često ne iskorištava mogućnosti koje nudi LiteSpeed.

Podaci o učinkovitosti su sa službene stranice www.litespeedtech.com

Michał

Odgovori