Promjena imena domene u WordPress

Tijekom promjene naše domene, gdje imamo wordpress na drugu susrećemo problem s promjenom URL adresa adresa i wordpress adresa koje su dodijeljene stvarnoj instalaciji. Prikazat ćemo nekoliko načina za uređivanje URL-ova.

Metoda br. 1 – promjena adrese u kokpitu

Prva metoda, koju želimo pokazati, mijenja adresu pomoću WordPress admin panela.

Upozorenje! Ovu metodu trebamo učiniti prije mijenjanja domene.

U prvom koraku trebamo se prijaviti na wp admin panel / wp-admin. U sljedećem koraku trebamo otići na opće postavke i pronaći adresu WordPressa (URL) i adresu web-lokacije (URL). U ova polja unosimo našu novu adresu domene i nakon toga klikom na spremanje promjena. Nakon toga izvršit ćemo grešku na stranici 404 jer ova domena još nije dodana, ali najvažnije je da će linkovi u našoj bazi podataka biti ispravljeni na linkove naše nove domene.

Sada nakon dodavanja naše stranice u cpanel → Addon Domene i mijenjanje Root dokumenta u novi katalog možemo uživati ​​u našem novom mjestu na novoj adresi.

Metoda br. 2 – Changing links inside our database

Druga metoda, koju želimo pokazati, mijenja adressess u bazi podataka. To zvuči komplicirano, ali operacija je vrlo jednostavna. U prvom koraku trebamo pronaći u cpanel opciju Phpmyadmin. U sljedećem koraku trebamo pronaći našu bazu podataka na lijevoj strani stranice i kliknuti na nju. Popis će se proširiti i trebamo pronaći opcije tablice. Nakon što kliknete na prve retke vidjet ćemo ,, siteurl ,, i ,, home ,, te u ovo polje unosimo našu novu adresu domene.

Važno!

Nakon te promjene u WordPress admin panel moramo ići
za Postavljanje permalinksa i kliknite Spremi promjene da biste obnovili reference

Metoda br. 3 – update_options

Sljedeća metoda, koju želimo pokazati, koristi fuction update_opions. Zahvaljujući ovom napretku imamo pissibility ažurirati / overwrite postavke siteurl i home u bazi podataka. Da biste to učinili, trebamo otići u datoteku menager u cpanel i pronaći katalog gdje imamo naše datoteke datoteka i datoteke functions.php (glavni katalog). Sada trebamo kliknuti desnom tipkom miša na ovu datoteku i odabrati urediti. Moramo dodati nakon retka <? Php this lines:

update_option('siteurl','http://customer-domain.eu');
update_option('home','http://customer-domain.eu');

Sada spremite datoteku i osvježite stranicu. Veza u bazi podataka treba biti preopterećena. Nakon te operacije ovo moramo izbrisati u retke koje smo dodali.

Ako datoteka functions.php ne postoji, možemo kreirati tu datoteku i dodati je

<?php
update_option('siteurl','http://customer-domain.eu');
update_option('home','http://customer-domain.eu');
?>

Nakon spremanja i osvježavanja naše web-lokacije potrebno je izbrisati novu datoteku koju smo stvorili prije nekoliko trenutaka.

Metoda br 4 -uredi datoteku wp-config

Posljednja metoda koju želimo prikazati je editirati datoteku wp-config. Kao iu prethodnoj metodi trebamo pronaći datoteku wp-config u glavnom katalogu naše stranice i urediti je.

Moramo otići do posljednjeg retka koda i zalijepiti ga:

define(‘WP_HOME’, ‘http://customer-domain.eu');
define(‘WP_SITEURL’, ‘ http://customer-domain.eu’);

Upozorenje! Nakon ove promjene neće biti moguće promijeniti adresu u admin panelu (kokpitu) naše stranice. Ta će polja biti zasivljena.

Tomasz
Latest posts by Tomasz (see all)

Odgovori