Uključivanje SSL certifikata u WordPress – vodič

Uključivanje SSL certifikata u programu WordPress

Ako želite da vaša web-lokacija radi na sigurnoj vezi ili metoda koju ne koristite u potpunosti, preporučujem vam da pročitate ovaj vodič.

Sigurna, šifrirana veza pomoću SSL certifikata i https protokola poželjna je značajka web-mjesta, koju sve više privlače korisnici web-mjesta, ali i preglednici i tražilice. Stoga je vrijedno posvetiti trenutak prilagodbi vaše web stranice trenutnim trendovima.

U ovom članku ćemo vam pokazati korak po korak što učiniti da biste instalirali na serwer SSL certifikat na vašem WordPress mjestu. Ako želite da se u pregledniku pojavi zeleni katanac, trebate: SSL certifikat instaliran na poslužitelju (npr. Besplatno Let’s Encrypt ili Comodo / cPanel) i postavku za WordPress za prikaz stranica pomoću https protokola.

<h2><p style="background-color:#fe0004" class="has-text-color has-background has-very-light-gray-color">Manual correction (the only correct version of SSL inclusion in WordPress): </p></h2>

Najbolji način prebacivanja na sigurnu SSL vezu je ažuriranje svih unosa u bazi podataka s http na https.

Ako koristimo ovu metodu, poboljšanje na https-u bit će trajno, tako da samo trebate napraviti promjenu jednom i uživati ​​u sigurnoj vezi.

Još jedna prednost korištenja ove metode je mijenjanje stvaranja novih unosa u budućnosti – svaki novi unos će biti kreiran s ispravnom vezom u bazi podataka.

1. Tako ćemo početi iu prvom koraku trebamo ići na pozadinu programa WordPress, a zatim otići u postavke -> općenito i promijeniti adrese od http do https

2. Sada moramo kliknuti spremiti promjene na kraju stranice, a zatim ići na postavku -> permalinks i ovdje također kliknite Spremi promjene to će obnoviti sve veze u bazi podataka na sigurne veze s https.

3. Idite na cPanel -> Upravitelj datoteka, idite na glavni direktorij naše stranice i kliknite Postavke, odaberite kvačicu Prikaži skrivene datoteke (dotfiles)

4. Sada pronađite .htaccess datoteku u mapi domene

5. Otvorite .htaccess datoteku tako da je kliknete desnom tipkom miša i odaberete Uredi. Na početku datoteke dodamo sljedeće retke. Ostatak sadržaja datoteke ostavljamo ispod unesenih unosa:

Bez prefiksa www: 
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301] 

S prefiksom www:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301] 

Gore navedeni unosi preusmjeravaju posjetitelje na sigurnu vezu ako unesu putem http veze umjesto https.

Tomasz
Latest posts by Tomasz (see all)

Odgovori