Uključivanje SSL certifikata u WordPress – vodič

Uključivanje SSL certifikata u programu WordPress

Ako želite da vaša web-lokacija radi na sigurnoj vezi ili metoda koju ne koristite u potpunosti, preporučujem vam da pročitate ovaj vodič.

Sigurna, šifrirana veza pomoću SSL certifikata i https protokola poželjna je značajka web-mjesta, koju sve više privlače korisnici web-mjesta, ali i preglednici i tražilice. Stoga je vrijedno posvetiti trenutak prilagodbi vaše web stranice trenutnim trendovima.

U ovom članku ćemo vam pokazati korak po korak što učiniti da biste instalirali na serwer SSL certifikat na vašem WordPress mjestu. Ako želite da se u pregledniku pojavi zeleni katanac, trebate: SSL certifikat instaliran na poslužitelju (npr. Besplatno Let’s Encrypt ili Comodo / cPanel) i postavku za WordPress za prikaz stranica pomoću https protokola.

Manual correction (the only correct version of SSL inclusion in WordPress):

Najbolji način prebacivanja na sigurnu SSL vezu je ažuriranje svih unosa u bazi podataka s http na https.

Ako koristimo ovu metodu, poboljšanje na https-u bit će trajno, tako da samo trebate napraviti promjenu jednom i uživati ​​u sigurnoj vezi.

Još jedna prednost korištenja ove metode je mijenjanje stvaranja novih unosa u budućnosti – svaki novi unos će biti kreiran s ispravnom vezom u bazi podataka.

1. Tako ćemo početi iu prvom koraku trebamo ići na pozadinu programa WordPress, a zatim otići u postavke -> općenito i promijeniti adrese od http do https

2. Sada moramo kliknuti spremiti promjene na kraju stranice, a zatim ići na postavku -> permalinks i ovdje također kliknite Spremi promjene to će obnoviti sve veze u bazi podataka na sigurne veze s https.

3. Idite na cPanel -> Upravitelj datoteka, idite na glavni direktorij naše stranice i kliknite Postavke, odaberite kvačicu Prikaži skrivene datoteke (dotfiles)

4. Sada pronađite .htaccess datoteku u mapi domene

5. Otvorite .htaccess datoteku tako da je kliknete desnom tipkom miša i odaberete Uredi. Na početku datoteke dodamo sljedeće retke. Ostatak sadržaja datoteke ostavljamo ispod unesenih unosa:


Bez prefiksa www: 
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301] 


S prefiksom www:
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]
RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301] 

Gore navedeni unosi preusmjeravaju posjetitelje na sigurnu vezu ako unesu putem http veze umjesto https.

Junior administrator and consultant at Smarthost. He likes gadgets and new technology. In free time, he rides on rollers.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *