Zašto je “tehnička domena” dobro rješenje?

Koja je tehnička domena za hosting nalog?

Svaki klijent, kreiranjem hosting naloga, od nas prima besplatnu tehničku domenu u obliku login.smarthost.hr (gdje je login naziv naloga danog prilikom naručivanja hosting paketa). Što je to i za što se primijenjuje?

Tehnička domena dobro je rješenje za testiranje izvedbe web stranice prije nego što dodate ciljnu domenu na kojoj web stranica radi. Korištenje tehničkih domena i dodatnih domena je vrlo fleksibilno za budućnost.

Praktičan primjer korištenja tehničke domene na hosting nalogu

tehnička domena uvijek upućuje na direktorij: /public_html.

Svrstavanjem dodatne domene na nalog obično se za njega kreira direktorij, npr. za domenu “domena-klijenta.hr”, to će biti: /public_html/domena-klijenta.hr i u ovoj mapi nalazit će se datoteke internet stranice.

Ako je ikada stvorena nova verzija web stranice, ona se može testirati na sljedeći način:

  • izradimo katalog npr. /public_html/novastranica2018
  • u ovaj direktorij učitavamo datoteke nove verzije stranice
  • na novu verziju stranice idemo kroz unos adrese login.smarthost.hr/novastranica2018 u pregledniku.

Direktorij / novastranica2018 će biti nevidljiv iz trenutne domena-klijenta.hr, ali će moći doći do njega kroz tehničku domenu.

Nakon završetka testa nove stranice, možete kliknuti na domena-klijenta.hr u cPanelu iz /public_html/domena-klijenta.hr direktorija /public_html /novastranica2018, a promjene će biti vidljive odmah. Ako je “tehnička domena” za račun kupljena iz ciljne domene registrara, to ne bi bilo moguće jer bi uvijek trebala ukazivati na glavni katalog: public_html.

Ostale prednosti imaju tehničku domenu na hosting nalogu

  • Možete jednostavno prebacivati između domena između direktorija.
  • Možete jednostavno otključati i ponovno priključiti dodatne domene bez gubitka naloga elektronske pošte koji se nalaze na tim domenama.
  • Lako možete migrirati naloge elektronske pošte, na jednom nalogu i kao dio više naloga.

Svaki nalog koji je stvoren kao dio Smarthost.hr hostinga prima tehničku domenu s bilo kojim nazivom kojeg odabere Korisnik prilikom postavljanja hosting naloga.

Postavite besplatan hosting račun s besplatnim SSL certifikatom za 14 dana testiranja

Smarthost
Latest posts by Smarthost (see all)

Odgovori