Besplatan prijenos podataka na Smarthost server osnovne smjernice

osnovne smjernice

Usluge prenosimo s drugih pružatelja usluga hostinga kao dio besplatne migracije na Smarthost.pl


Prijenos web stranice i e-pošte na Smarthost

Za prijenos usluga potreban nam je pristup sljedećim podacima:

 • Upravljački panel sa sadržajem prethodnog poslužitelja (Najčešće je to pristup Cpanelu, DirectAdminu, Server Panelu, gdje možete stvoriti FTP račune, promijeniti lozinku za poštanske sandučiće i eksportirati baze podataka).
 • Panel za upravljanje domenom (Ovo je pristup panelu na kojoj možete promijeniti DNS za određenu domenu. Često se panel za upravljanje domenom nalazi na panelu za upravljanje sadržajem poslužitelja.)

Također nam je potreban sljedeći popis podataka:

 • Imena računa na smarthost.pl::
  Na primjer: kontoklienta.smarthost.pl
 • Popis e-poštanskih sandučića za prijenos.
  Neobvezno: trebaju nam nazivi sandučića zajedno s lozinkama. Predlažemo da u vrijeme prijenosa postavite istu, privremenu lozinku. Na nekim hosting planovima možemo očitati šifrirane lozinke, a zatim ćemo ih postaviti kod nas, što će za vas biti odlično, jer neće zahtijevati promjenu lozinki e-pošte. Nažalost, u većini slučajeva morat ćete promijeniti lozinke za e-poštu. Svaka e-pošta bit će prenesena (odlazna i dolazna e-pošta).

  Oblik koji preporučujemo za slanje e-poštanskog sandučića i popisa lozinki je:
  ;adress@email.pl;lozinka;
 • Popis domena i direktorija za prijenos.

 • Naravno, i ako na računu postoji više domena, a dio nije za prijenos..
Molimo pošaljite popis podataka na hosting@smarthost.pl

Prijenos podrške domene na Smarthost

Ako želite prenijeti uslugu podrške domene na Smarthost, trebali biste dobiti Auth-info kod od svog trenutnog registra. Svaki operater domene dužan je izdati Auth-info kod besplatno u roku od 7 dana na zahtjev pretplatnika. Različiti operateri imaju različite aplikacije, pa ako sumnjate, pitajte svog trenutnog operatera ili pitajte nas - mi ćemo pokušati pomoći.

Nakon dobivanja Auth-info koda za domenu, idite na našu početnu stranicu i na kartici "Domene → Prijenos domene" unesite dobiveni auth-info kod. Postupak prijenosa domene trebao bi se odobriti vezom primljenom na e-adresu dodijeljenu domeni.

Prijenos .pl domena je besplatan, a trenutno plaćeno razdoblje u potpunosti se prenosi na novog operatera. Prijenos ostalih domena (uključujući .com i .eu) plaća se u trenutku početka prijenosa. Iznos je cijena proširenja domene za još godinu dana. Ova se godina dodaje odmah nakon prijenosa u trenutno razdoblje valjanosti domene.

Također možete unijeti autorizacijski kod na popis domena koje se prenose. Tada ćemo započeti prijenos domene, ali morate potvrditi prijenos domene klikom na vezu za aktivaciju.

Niste sigurni odakle početi? Za početak otvorite novi račun
Premium-ssd hosting planovi

Hosting WordPress

Brzina i performanse: ssd diskovi, http/2, više metoda cache memorije, besplatan prijenos podataka, besplatni SSL certifikati

Hosting Joomla

Brzina i performanse: visoki I/O, puno RAM-a, ssd diskovi, http / 2, besplatni SSL certifikati, tehnička podrška

Hosting Presta

Sigurnost i performanse: potpuno odvajanje, anti-exploit tehnologija, SSD, http / 2, besplatni SSL certifikati.

Namjenski serveri

Gdje god je potrebna velika računalna snaga, možete odabrati jedan od naših namjenskih servera u našoj vlastitoj poslužiteljskoj sobi smještenoj u Europi.

VPS serveri

Kada trebate postaviti svoj operativni sustav na našoj hosting platformi, dobra je ideja odabrati vlastiti VPS s cPanelom i root pristupom

Registracija domene

Na Smarthost.hr možete registrirati nekoliko stotina vrsta domena iz cijelog svijeta. Naše cijene pristupačne su svima.