Pravila o kolačićima

1. Kako koristimo kolačiće
Kolačiće koristimo u okviru naših web stranica iz niza razloga o kojima možete saznati u nastavku. Kolačići koje koristimo ne pohranjuju osobne podatke niti mogu naškoditi Vašem računalu. Želimo da naša web stranica bude informativna, osobna i da bude što je moguće jednostavnija za korištenje, a kolačići nam pomažu u ostvarenju tog cilja.
Korištenjem naše web stranice pristajete na korištenje kolačića i drugih tehnologija kako je navedeno u ovom pravilniku. Cijenimo što neki korisnici više vole individualnu kontrolu nad posjetom našoj web stranici te mogu prilagoditi svoje postavke. O navedenom možete pročitati u odjeljku ispod: "Kako kontrolirati i brisati kolačiće". Ako se ne slažete s takvom upotrebom, nemojte koristiti web stranicu.

2. Što su kolačići?
Kolačić je mala datoteka i sadrži određenu količinu podataka koju naša web stranica može poslati Vašem pregledniku. Tada se može pohraniti na tvrdom disku Vašeg računala i može se pristupiti našem web poslužitelju. Podaci iz kolačića se zatim mogu pregledati što će nam omogućiti prilagođavanje naših web stranica i usluga. Važno je pojasniti da kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke pohranjene na Vašem tvrdom disku ili računalu.

3. Vrste kolačića
Postoje dvije vrste datoteka "kolačići" - "privremeni" i "stalni".

Kolačići sesije (privremeni) su privremene datoteke koje ostaju na korisnikovom uređaju dok se ne odjavite s web stranice ili isključite programsku podršku (web preglednik). Privremeni kolačići koristimo iz tehničkih razloga, npr. Rai postizanja bolje navigacije na web stranici, kako biste mogli prilagoditi svoje postavke vezane uz korištenje web stranice i zapamtiti prijavljene korisnike.

Stalni kolačići ostaju na korisnikovom uređaju tijekom vremena navedenog u parametrima datoteke kolačića ili dok ih korisnik ručno ne ukloni. Ove vrste kolačića pohranjuju se na tvrdom disku korisnika kako bi se utvrdilo koji su korisnici novi na web stranici i koji se vraćaju.

4. Kako koristimo kolačiće?
Koristimo dvije analitičke usluge kako bismo stalno poboljšavali Vaše iskustvo pregledavanja naših web stranica.
Usluge kao što su Facebook, Google i Tawk pomažu nam u oglašavanju i mogu također postaviti kolačiće na Vaš uređaj. Pročitajte njihova pravila o privatnosti kako biste bili sigurni da ste zadovoljni načinom na koji koriste kolačiće.

  • Facebook
  • Google Analytics
  • Tawk

5. Kolačići trećih lica sa društvenih mreža?
Kako bismo obogatili sadržaj naše web stranice, ponekad možemo ugraditi video sadržaj s drugih web stranica društvenih medija kao što je Facebook. Kao rezultat toga, kada posjetite stranicu s ugrađenim sadržajem, možda ćete imati kolačiće s ovih web stranica. Smarthost nema nikakvu kontrolu ili odgovornost nad tim postavljenim kolačićima, pa biste za više informacija trebali provjeriti pravila kolačića relevantne treće strane.
Također nudimo widget “share page” na nekim od naših web stranica, gdje se sadržaj može lako dijeliti na navedenim stranicama Facebook, Twitter, LinkedIn. Ove web stranice mogu postaviti kolačiće kada ste prijavljeni na njihovu uslugu. Smarthost nema nikakvu kontrolu ili odgovornost nad tim postavljenim kolačićima, pa biste za više informacija trebali provjeriti pravila kolačića relevantne treće strane.

6. Kako kontrolirati i brisati kolačiće?
Smarthost neće koristiti kolačiće za prikupljanje osobnih podataka o Vama. Međutim, ako odlučite isključiti, odbiti ili blokirati naše kolačiće, neki dijelovi naših web stranica neće funkcionirati u cijelosti ili u nekim slučajevima naša web stranica neće biti dostupna.

Za više informacija o tome kako kontrolirati postavke kolačića i postavke preglednika ili kako izbrisati kolačiće na tvrdom disku, posjetite www.allaboutcookies.org.


Hosting WordPress

Brzina i performanse: ssd diskovi, http/2, više metoda cache memorije, besplatan prijenos podataka, besplatni SSL certifikati

Hosting Joomla

Brzina i performanse: visoki I/O, puno RAM-a, ssd diskovi, http / 2, besplatni SSL certifikati, tehnička podrška

Hosting Presta

Sigurnost i performanse: potpuno odvajanje, anti-exploit tehnologija, SSD, http / 2, besplatni SSL certifikati.

Namjenski serveri

Gdje god je potrebna velika računalna snaga, možete odabrati jedan od naših namjenskih servera u našoj vlastitoj poslužiteljskoj sobi smještenoj u Europi.

VPS serveri

Kada trebate postaviti svoj operativni sustav na našoj hosting platformi, dobra je ideja odabrati vlastiti VPS s cPanelom i root pristupom

Registracija domene

Na Smarthost.hr možete registrirati nekoliko stotina vrsta domena iz cijelog svijeta. Naše cijene pristupačne su svima.