Obrana od exploita na Smarthost.hr

Obrana od exploita na Smarthost.hrNa današnjem internetu jedna od četiri web stranice zasniva se na WordPressu. Drugi najpopularniji sustav upravljanja sadržajem je Joomla. Posljednje mjesto u pogledu uspjeha zauzima Drupal. Druge uobičajeno korištene besplatne internet aplikacije su: phpBB, koji omogućuje vođenje internetskih foruma i poštanski webpanel RoundCube. Popularnost zahvaljuju ogromnoj bazi dodataka i grafika, koje im je ustupila zajednica internauta. Nažalost, drugu stranu medalje, koja je vezana za sigurnost naših internetskih stranica, lako se može previdjeti.


Zaštita poslužitelja Smarthost.hr od hakerskih napada

Na poslužiteljima Smarthost.hr implementiran je sustav koji traži sumnjive fragmente u kodu dodataka. Funkcionira na temelju baze preko 4000 exploita na Joomli, Wordpressu, Drupalu i drugim internetskim aplikacijama napisanima na jeziku PHP. Tokom skeniranja otkriva pokušaje neautoriziranih promjena na stranici (u datotekama korisnika).
Monitoring štiti od pokušaja hakerskih napada, između ostalog kroz propusne biblioteke, koje omogućavaju dodavanje štetnog koda, i kroz nezaštićene formulare na webstranicama. Skripta također otkriva kad FTP učitava virusom inficiranju datoteku na poslužitelj, i onemogućuje napad u slučaju krađe lozinke za pristup upravitelju datoteka.

Poslužitelje Smarthost.hr redovito ažuriramo komercijalnim rješenjima, čiji cilj je briga za sigurnost podataka Klijenata.

Predusrećemo hakere, prije nego počnu hakirati Vašu stranicu.


Znate li, da je u 2022. godini naš anti-exploit sustav otkrio:

broj skeniranih datoteka na poslužiteljima hostinga:

394 728 211

broj datoteka označenih kao 

poznati exploit: 283 873

broj datoteka označenih kao 

neaktualna verzija skriptw:1 419 575za usporedbu: IZVJEŠĆE ANTI-EXPLOIT SKENIRANJA hosting računa Smarthost.hr za 2016. godinu


Brinemo o Klijentima - automatska zaštita

U trenutku otkrića inficiranog dijela koda, slijedi blokada učitavanja datoteke i automatsko prebacivanje u odvojeni karantenski direktorij koji nije dostupan korisniku. Informacije o incidentu šalju se Smarthost.hr administratoru i vlasniku stranice. To omogućuje zaustavljanje daljnjeg djelovanja exploita, koji mogu biti jako problematični.

Klijent pak dobiva e-mail obavijest s informacijom da je na poslužitelju došlo do pokušaja hakerskog napada, kao i preciznim informacijama o napadnutoj datoteci. Sama datoteka, čiji je sadržaj podlegao promjenama, ili nova datoteka sumnjivog sadržaja, se blokira. Klijent dobiva e-mail:Brinemo o Klijentima - predlažemo učinkovita rješenja

Sustav također otkriva neaktualne verzije popularnih CMS sustava. Informacije se automatski šalju u obliku obavijesti vlasniku hosting računa.


Gore spomenute mjere zaštite automatski funkcioniraju u pozadini na računu svakog Klijenta na svim Smarthost.hr poslužiteljima.


Podijeli na Facebooku

Registriraj probni hosting račun na 14 dana

Hosting WordPress

Brzina i performanse: ssd diskovi, http/2, više metoda cache memorije, besplatan prijenos podataka, besplatni SSL certifikati

Hosting Joomla

Brzina i performanse: visoki I/O, puno RAM-a, ssd diskovi, http / 2, besplatni SSL certifikati, tehnička podrška

Hosting Presta

Sigurnost i performanse: potpuno odvajanje, anti-exploit tehnologija, SSD, http / 2, besplatni SSL certifikati.

Namjenski serveri

Gdje god je potrebna velika računalna snaga, možete odabrati jedan od naših namjenskih servera u našoj vlastitoj poslužiteljskoj sobi smještenoj u Europi.

VPS serveri

Kada trebate postaviti svoj operativni sustav na našoj hosting platformi, dobra je ideja odabrati vlastiti VPS s cPanelom i root pristupom

Registracija domene

Na Smarthost.hr možete registrirati nekoliko stotina vrsta domena iz cijelog svijeta. Naše cijene pristupačne su svima.