Smarthost - često postavljana pitanja o hostingu

Partnerski program

Kako se mogu povezati s partnerskim programom?

Za preusmjeravanje korisnika na određeni paket kopirajte kraj upitnika s poveznice na svoj partnerski program.
A zatim ga zalijepite nakon dovršetka veze na odabrani paket, prema primjeru: 

https://www.smarthost.hr/hosting-planovi-premium-ssd-store?partner=999999

Kako izgledaju poveznice partnerskog programa?

Poveznice iz partnerskog programa mogu se pronaći na pretplatničkoj ploči na kartici Partnerski program.


Kod nas se svakog klijenta identificiraju tzv. kolačići koji se postavlja na njegovo računalo kada uđe na našu stranicu s natpisa na vašoj web stranici. Kolačići vrijede 180 dana.


Imate li partnerski program?

Imamo partnerski program koi omogućuje zaradu za svaku otkupljenu uslugu, ukoliko kupac uđe na našu stranicu i naruči uslugu hostinga. Provizija se uplaćuje u trenutku u kojem se dosegne kvota od minimalno 25 €. Partnerski program podjednako je namijenjen i tvrtkama kao i privatnim osobama.

Više detalja o  Smarthost.hr - Partnerski program

Tehnička pitanja - konfiguracija e-pošte

Da li se mapa "smeće" čisti automatski?

Mapa s otpadom na svakom računu e-pošte automatski se briše nakon 30 dana. Automatsko čišćenje utječe samo na ovu jednu mapu s poštom. Prirodna namjera prijenosa brisanja poruka je njihovo brisanje, koš za smeće samo odgađa trenutno brisanje - ovo je zaštita od prekomjerne upotrebe prostora hosting računa.

Postoji li zaštita od virusa u privicima?

Da! Kako bismo zaštitili svoje klijente, blokiramo datoteke s nastavcima kao što su .exe ili .vbs. Zaštita djeluje čak i kad su datoteke zipane

Mogu li računati na pomoć oko prijenosa web stranice i e-pošte na vaše servere?

Obavljamo čitave prijenose za naše klijente. Ako želite prenijeti hosting na naše servere, prenijet ćemo web stranice i račune e-pošte sa svim porukama (uključujući mape imap, ako se koriste).

Uslugu pružamo besplatno.

Više detalja dostupno je na web stranici: https://www.smarthost.hr/besplatni-prijenos-hostinga-na-smarthost

Koje postavke mogu koristiti za primanje pošte putem šifrirane veze (SSL)?

Konfiguracija odlazne pošte:

SMTP Port: 587, ako je šifriran SSL / TLS-om (normalna lozinka) 465

Konfiguracija dolazne e-pošte:

IMAP Port: 143, ako je šifriran SSL / TLS-om (uobičajena lozinka): 993

ili

POP3 Port: 110, ako je šifriran SSL / TLS-om (uobičajena lozinka): 995

Prekida li SPF prosljeđivanje e-pošte na druge servere?

Pravilno smo konfigurirali zapise SPF (Sender Policy Framework) na svim našim serverima za pravilno prihvaćanje pošte poslane s drugih servera.

Prosljeđivanje e-pošte također ispravno radi na serverima, zahvaljujući pravilno konfiguriranom SPF: SRS mehanizmu (Sender Rewriting Scheme). Zahvaljujući tome možete sigurno prosljeđivati e-poštu, sigurni da će e-pošta stići do primatelja i da neće biti klasificirana kao neželjena pošta.

https://www.smarthost.hr/blog/spf-mehanizam-za-preusmjeravanje-poste-forward-odnosno-srs-na-posluziteljima-smarthost-hr

Koja su ograničenja prilikom slanja e-pošte?

Nema posebnih ograničenja za slanje e-pošte. Većina postavki zadane su za većinu servera e-pošte. Broj poslanih poruka također je ograničen na 1000 e-poruka na sat. Veličina jedne poruke e-pošte povećana je sa standardnih 50 MB na 100 MB.

Podržava li server port 587 za slanje pošte?

Da - Smarthost serveri podržavaju port 587 (smtp-submission) za slanje pošte. Budući da je port 587 namijenjen za slanje pošte klijentskim programima za e-poštu, preporučujemo promjenu porta za odlaznu e-poštu sa standardnih 25 na port 587 u programu za e-poštu. Za korisnike, npr. povezivanje Orange, potrebno je zbog činjenice da je opcija slanja pošte putem porta 25 prema zadanim postavkama blokirana.

Postoji li na serveru antivirusna zaštita?

Da, svaka poruka koja dolazi na servere Smarthost.eu skenira se na viruse. Poruka zaražena virusom automatski se briše.

Postoji li zaštita od neželjene pošte na serveru?

Višerazinska zaštita od neželjene pošte instalirana je na serverima smarthost.hr.

 • Svaka e-pošta provjerava se programom SpamAssassin i poruke s ocjenom iznad 20 bodova automatski se odbijaju (prema specifikaciji SpamAssassin - vrijednost 20 znači praktički stopostotnu sigurnost da je neželjena pošta).
 • Svaka e-pošta provjerava se na nekoliko crnih popisa RBL (Realtime Black List), uključujući: bl.spamcop.net, cbl.abuseat.org, sbl.spamhaus.org, xbl.spamhaus.org. Međutim, koristimo vlastita izuzimanja adresa iz gore spomenutih listâ.
 • Koristimo vlastite popise neželjene pošte (Smarthost RBL) koje blokiramo prema IP adresama.
 • Koristimo potvrdu pošiljatelja kako bismo bili sigurni da postoji domena pošiljatelja itd.

Svaki korisnik servera može samostalno postaviti pravila za program SpamAssassin na ploči, što će omogućiti, na primjer, dodavanje riječi *** SPAM *** u naslove poruka ili jednostavno brisanje neželjene pošte. Postavke se mogu izvršiti za cijeli hosting račun ili za pojedinačne račune e-pošte.

Tehnička pitanja - FTP konfiguracija

Postavio sam dodatni ftp račun - kako se mogu prijaviti?

Prilikom izrade ftp računa iz cPanela kreiraju se prijava i lozinka, zahvaljujući kojima možete uspostaviti prijavu u dodatni direktorij na serveru (prema zadanim postavkama kreira se direktorij s istim imenom kao i naziv ftp računa). Također možete promijeniti direktorij na koji pokazuje račun prilikom stvaranja ftp računa (posebno to može biti glavni direktorij servera).

Prijava dodatnog ftp računa uvijek je "login@customer-domain.eu", a ne samo ime računa (tj. prijava na ftp sadrži domenu)

Koji je glavni ftp račun za moj virtualni server?

Glavni ftp račun je ime i lozinka identični onima s cPanel administracijskom panelom. Ovaj račun ima puno dopuštenje za direktorij public_htmlkoji je glavni web direktorij za zadani hosting račun.

Tehnička pitanja - konfiguracija web servera, php-a itd.

Preuzimanje putem CURL-a mi ne funkcionira

Kada na svom serveru koristite program za preuzimanje CURL, postoje neke razlike u implementaciji na različitim operativnim sustavima koje bi trebalo uzeti u obzir. Na našim serverima na kojima je instaliran CentOS / CloudLinux, naredba curl mora se pozvati s oznakom -L da bi se skinuo sadržaj. Na primjer, za Linux sustave iz obitelji Debian ova oznaka nije potrebna.

Kako koristiti Mcrypt na serveru?

Na serveru moguće je koristiti Mcrypt, međutim postoji jedan uvjet. Verzija php-a za domenu na kojoj se koristi ekstenzija treba biti postavljena na 5.6 ili 7.0, jer će samo ove verzije php-a raditi s ekstenzijom.

Prema zadanim postavkama PHP se izvodi u glavnoj (zadanoj) verziji na danom serveru (na novim serverima zadana verzija je PHP 8.2).

Kako forsirati php verziju koju koristi composer? (PHP 5.6 – 8.0)

Na serverima možete koristiti php (i programe koji koriste php, npr. composer) u odgovarajućoj php verziji - od 5.6 do 8.0. Prema zadanim postavkama PHP se izvodi u glavnoj (zadanoj) verziji na danom serveru (na novim serverima zadana verzija je PHP 7.4). Naravno, bilo koju verziju PHP-a možete pokrenuti i putem ssh - pripremili smo uputstva kako to učiniti: https://www.smarthost.hr/kako-forsirati-php-verziju-koju-koristi-composer-php-56-80

Je li Mod_Security omogućen na hosting računima?

Mod_security je Apache serverski modul koji pomaže u zaštiti web stranica od raznih napada izvana.

Ovaj se modul koristi za blokiranje tzv. općepoznatih exploitova. Zaštite se provode nizom gotovih pravila koja se temelje na tzv. regularnim izrazima (regular expressions). Na serverima Smarthost.eu ovaj je modul omogućen prema zadanim postavkama koje su nastupile 7. studenog 2014. Mod_Security može zaštititi od nekih napada koji se baziraju na ubacivanje koda u ranjivi računalni program (code injection attacks), što povećava sigurnost hosting računa na serveru.

Ponekad prilikom izrade dinamičnih web stranica (koje trenutno čine preko 90% postojećih web mjesta), programeri zaborave testirati kôd protiv napada ne provjeravajući ulazne podatke, npr. u obrascima. Mod_security može pomoći u takvim slučajevima ispitivanjem podataka koje korisnici unose.

Mod_Security se može samostalno isključiti na na administracijskom panelu servera cPanel za svaki od hosting računa.

Osnovne datoteke kreiraju se u mom direktoriju.99586

.Core datoteke stvaraju se kada se php skripta ili program u memoriji neispravno zatvori ili ukine. Tada se stvaraju datoteke core. koje sadrže memorijski dump za dijagnosticiranje neispravne aplikacije.

Često se .core datoteke također stvaraju zbog nevaljanih direktiva u lokalnim php.ini .user.ini ili .htaccess.

Datoteke .core koje zauzimaju prostor na serveru mogu se izbrisati, ali činjenica da su stvorene ukazuje na to da nešto sa skriptama ne radi ispravno i prije brisanja ovih datoteka vrijedi ih pregledati kako biste dijagnosticirali uzrok kvara aplikacije.

Mogu li promijeniti postavke php.ini?

Svaki korisnik može prilagoditi varijable php.ini zahtjevima aplikacije koja se izvodi na serverima smarthost.hr.

Da biste promijenili odgovarajuće varijable, idite na ikonu "MultiPHP INI Editor" u cPanelu i PHP parametri se mogu mijenjati za odabranu domenu.

Tehnička pitanja - konfiguracija DNS-a, domene

Kako povezati domenu u panelu registriranu kod drugog registra?

Pogledajte uputstva: Prijenos domene

Da biste povezali domenu registriranu s drugim registrom:

 1. U cPanelu na Smarthost.eu serveru, u dodatnim domenama dodajte domenu koju želite povezati.
 2. Trebate premjestiti web stranicu i stvoriti potrebne račune e-pošte, ftp račune ili mysql baze podataka.
 3. Na panelu trenutnog domenskog registra treba za odabranu domenu kliknuti "Promijeni DNS"
  1. DNS server 1 -> dns.smarthost.eu
  2. DNS server 2 -> dns2.smarthost.eu
  3. DNS server 3 -> dns3.smarthost.eu
  4. Zatim biste trebali potvrditi, na primjer, opcijom "Promijeni DNS".

Nakon ove operacije, domena bi trebala promijeniti svoje postojeće servere na nove u roku od 24 sata.

Možete i domenu prenijeti na Smarthost.eu i platiti je zajedno s hosting paketom, morate preuzeti AUTHINFO kôd na panelu trenutnog registra, što vam daje pravo na prijenos domene. Zatim se prijavite na svoj račun www.smarthost.hr/panel/ i idite na početnu stranicu www.smarthost.hr. Zatim s izbornika odaberite opciju: Registracija domene -> Prijenos domene i ispunite prijavu unošenjem prethodno preuzetog AUTHINFO koda dobivenog na panelu trenutnog registra.

Kako dodati domenu u Cpanel?

Domenu možete dodati na svoj račun u Cpanelu -> Domene -> Stvori novu domenu


Domena može ukazivati na bilo koji direktorij na poslužitelju (posebno također na glavni direktorij poslužitelja). Prema zadanim postavkama, prilikom dodavanja domene, sustav predlaže stvaranje direktorija s nazivom kao što je naziv domene, npr. dodavanjem domene klijent.smarthost.pl na račun, ona će biti instalirana prema zadanim postavkama kao pokazatelj direktorija: klijent.smarthost.pl/customer-domain.eu.


Naravno, direktorij označen domenom može se promijeniti u cPanel -> Domene -> upravljaj u traci domene

Koji je postupak dodavanja domene objašnjeno korak po korak?

Da biste dodali domenu na svoj hosting račun:

 1. Prijavite se na cPanel dodajte domenu kao "parkiranu domenu"
 2. Kada dodate domenu na panel, ona će se automatski dodati na naše dns servere
 3. Na panelu za upravljanje domenom kod registra potrebno je naznačiti da je domena na vanjskim dns serverima i navesti naše dns servere (obavezna dva, treći nije obavezan):
  • dns.smarthost.eu
  • dns2.smarthost.eu
  • dns3.smarthost.eu
 4. Treba imati na umu da za domene prenesene od drugog pružatelja usluga njihova potpuna implementacija na Internetu može potrajati i do 24 sata, a u slučaju novih domena potpuna implementacija na Internetu može potrajati i do nekoliko sati.

Koje dns servere trebam navesti prilikom parkiranja domene?

Prilikom povezivanja nove domene u panelu cPanelu (kao "Dodatna domena"), molimo vas da dns servere prijavite kod registra domene:

dns.smarthost.eu (IP: 91.211.220.10)

dns2.smarthost.eu (IP: 193.93.88.10)

dns3.smarthost.eu (IP: 51.91.27.195)

Tehnička pitanja - baza podataka

Koje bih ime hosta trebao navesti za povezivanje s bazom podataka?

Za potrebe povezivanja s bazom podataka server baze podataka je localhost.

Koja je verzija MySQL baze podataka?

Na novim poslužiteljima instalirana je verzija MySQL baze podataka 8.0.x.

Tehnička pitanja - SSL certifikati

Prisilno preusmjeravanje HTTPs

Ako želite automatski preusmjeriti vezu s http na https, dodajte sljedeće linije na početak .htaccess datoteke u glavnom direktoriju domene:

Bez www prefiksa:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

S prefiksom www:

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} off

RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. [NC]

RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Besplatni SSL certifikat

Svi hosting računi Smarthost opremljeni su SSL certifikatima prema svim standardima. Sve što trebate je dodati domenu putem Dodatnih domena u cPanelu i besplatni certifikat generirat će se u roku od 10 minuta.

Otklanjamo sumnju i odgovaramo na često postavljena pitanja:

 • Ne morate imati zasebnu IP adresu za SSL certifikat (na jednom računu možete imati nekoliko domena i svaka može imati svoj SSL certifikat)
 • Certifikati su potpuno besplatni. Instaliraju se i obnavljaju potpuno automatski. cPanel / Sectigo certifikati mogu se pokrenuti u svim internetskim preglednicima
 • Vrlo jednostavno se može po želji instalirati certifikat Let's Encrypt, ali zbog automatske instalacije cPanel certifikata obično nije potreban

Kako instalirati besplatni SSL certifikat?

Svi naši hosting računi dolaze s besplatnim cPanel / Sectigo SSL certifikatima. cPanel certifikati automatski se instaliraju nakon dodavanja domene u Dodatne domene u cPanelu. Dakle, nema potrebe za ručnom instalacijom certifikata.

Po želji također je moguće instalirati besplatne certifikate Let's Encrypt. Instaliranje certifikata vrlo je jednostavno i traje nekoliko sekundi. Certifikat cPanel nudi istu razinu sigurnosti kao certifikat Let's Encrypt, tako da je instalacija neobavezna.

Pojedinosti o SSL certifikatu: https://www.smarthost.hr/bespladomentni-ssl-certifikati-za-sve-domene

Financije, plaćanja

Na koji račun treba izvršiti prijenos novac za hosting račun?

Usluge možete platiti putem interneta kreditnom ili debitnom karticom. Internetskim plaćanjima upravlja servis PayPro S.A.

Usluge možete platiti i putem internetskog servisa PayPal.

Mogu li se nadograditi na viši paket i kako se to naplaćuje?

Hosting paket može se promijeniti u bilo kojem trenutku u panelu za naplatu: www.smarthost.hr/panel


Promjenom paketa automatski generira se predračun s razlikom u cijeni između hosting paketa uzimajući u obzir broj dana do kraja tekućeg obračunskog razdoblja. Stoga razliku u cijeni plaćate samo za dio godine koji ostaje do kraja obračunskog razdoblja.


U trenutku plaćanja naknade za promjenu paketa internetskim plaćanjem, promjena se vrši automatski u trenutku plaćanja.

Zaštita osobnih podataka

Ispunjavaju li vaši serveri zahtjeve Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR)?

 Da, naša tvrtka ima odgovarajuće sigurnosne mjere koje udovoljavaju zahtjevima Opće uredbe o zaštiti podataka donesene 27. travnja 2016. (takozvani GDPR).

Nudite li uz mogućnost prosljeđivanja podataka Ugovor o povjeravanju podataka?

Da, besplatno nudimo Ugovor o povjeravanju obrade osobnih podataka u skladu s GDPR-om.
Svaki Ugovor također uključuje zapise o tzv. “potpovjeravanju” -  u slučaju da na svojem ili preprodavačkom računu imate osobne podatke svojih Klijenata.
Također imamo gotov obrazac Ugovora o povjeravanju koji možete sklopiti sa svojim klijentima.
Sklapanje Ugovora u skladu s naputcima GDPR-a vrši se elektronskim putem.
Ugovor sadrži pristupačnog čarobnjaka za dodatak u kojem su navedene kategorije podataka koje nam Klijent povjerava za obradu.

Instalacija skripti: Joomla, Wordpress etc.

Pogreška u povezivanju s bazom podataka tijekom instalacije

Često se prilikom instaliranja Joomle, nakon upisivanja točnih podataka, može pojaviti sljedeća pogreška:

Could not connect to the database. Connector returned number: Error connecting to PGSQL database.

Rješenje problema je promjena "localhost" u "127.0.0.1" jer je to isto.

Mogu li svoje dodatke prenijeti na server?

 Da, shvaćamo da je jedna od prednosti WordPressa, Joomle i ostalih skripti to što postoji ogromna količina tih skripti zahvaljujući aktivnoj internetskoj zajednici. Preporučujemo vam da redovno ažurirate svoje module, predloške, dodatke itd.


Mi se također brinemo o sigurnosti vaših stranica ne dopuštajući skriptama nepoznatog porijekla da prouzroče štetu. Implementirali smo zaštitu od preko 4000 exploit zašitita na serverima Smarthost.eu.


O tome možete pročitati ovdje: https://www.smarthost.hr/anti-exploit-sustav

Mogu li bez problema instalirati WordPress na hosting stranici Smarthost.hr?

Naravno, na našim serverima postoji mnoštvo Wordpress instalacija. Kako bismo olakšali svojim klijentima, stvorili smo detaljna uputstva o tome kako instalirati ovaj popularni sustav i

kako prenijeti Wordpress sa svog računala na server:


Instalacija Wordpressa korak po korak


Prijenos Wordpressa s lokalnog računala na server


Wordpress (i oko 400 drugih popularnih skripti) također se može instalirati pomoću automatske instalacije Softaculous. U ovom sustavu također postoji mogućnost izrade kopija web stranica (tzv. stage)

Pogreška prilikom instalacije Joomle 1.5.x

Tijekom instalacije Joomle 1.5.20 pojavlja se greška u sintaksi.


Pogreška je povezana s činjenicom da je verzija 1.5.x stara verzija Joomle, a na serveru je instaliran MySQL server baze podataka verzije 5.6.x.


Joomla 1.5.x se može instalirati ručnom izmjenom instalacijskih skripti, međutim NE preporučujemo instaliranje takvih starih verzija zbog mogućih sigurnosnih rupa.


Problem korištenja Joomle 1.5 s novim softverom opisan je, na primjer, na forumu:

Općenito

Postoje li podsjetnici na uslugu koja ističe?

 Da, prvi podsjetnik šaljemo 28 dana prije završetka usluge, zatim 21,14,7,3 dana i posljednji dan.

Zaštita hostinga od napada na WordPress

 Uveli smo WordPress zaštitu protiv napada na wp-login i wp-admin. serveri također imaju WAF (Web Application Firewall) sigurnost i specijalizirani alat koji omogućuje cPanel sustav: cpHulk.

Više možete pročitati ovdje: https://www.smarthost.hr/blog/hosting-protection-against-attack-of-logging-into-wordpress

Mogu li pokrenuti aplikaciju Node.js na hosting računu?

Da, trenutno svi naši računi za hosting s SSH pristupom prilagođeni su za pokretanje aplikacije stvorene za platformu Node.js nakon instalacije prema našim uputstvima: Instalacija i pokretanje Node.js na hosting računu Smarthost.hr

Dostupni portovi za račune zajedničkog hostinga su od 49152 do 65534. Ako port zauzima drugi klijent, upotrijebite sljedeći dostupan.

Zahvaljujući preusmjeravanju .htaccess navedenom u vodiču gore, server Node.js možemo koristiti kao server web stranica te pristupiti stranicama putem porta 80 (http) i 443 (https).

Postoji li SSH pristup na hosting računima?

Da, moguće je omogućiti SSH pristup na svim hosting računima, osim na testnim (neplaćenim) računima.

Možete sami omogućiti SSH pristup na korisničkom panelu..

Potrebno je otvoriti link https://www.smarthost.hr/panel/services

Dok ste na administracijskom panelu kliknite zupčanik na traci hosting usluge, a zatim kliknite "omogući SSH".

Od sada je na vašem računu omogućen SSH pristup.

Koliko se često izrađuju sigurnosne kopije i koliko dugo su dostupne?

Sigurnosne kopije cijelog hosting računa izrađuju se svakodnevno i to noću. Sigurnosna kopija prenosi se na vanjsku matricu odmah nakon izvršavanja (zasebna oprema, u odvojenim prostorijama serverske sobe).

Posljednjih 7 sigurnosnih kopija dostupno je za oporavak podataka.

Oporavak podataka je besplatan. Podatke možete samostalno otvoriti u cPanelu - odabrane podatke možete vratiti na stanje s bilo kojeg datuma, a to mogu biti npr. konkretna web stranica (direktorij)

Kakav administracijski panel nudite za server?

Koristimo samo brendirana rješenja - stoga na svim našim hosting serverima nudimo jedno od najpopularnijih globalnih rješenja na polju shosting softvera odnosno američki cPanel. Radi na našim serverima u jezičnoj verziji koju je odabrao klijent.

Softver cPanel "reagira" odmah te funkcionira ispravno i prikladno na mobilnim uređajima.

Kakvi su vaši serveri? Kakva je oprema?

Naši hosting serveri su najsuvremenije serverske platforme. Ne koristimo rabljenu opremu. Trenutno u serverskoj prostoriji gotovo isključivo koristimo Dell servere, zasnovane na dualnim Intel Xeon procesorima s dvadeset jezgara i brzoj DDR4 memoriji. Koristimo samo rack servere smještene u vlastitoj profesionalnoj serverskoj prostoriji koja se nalazi u Poljskoj u Europskoj uniji (klimatizacija, zaštita od požara, osiguranje od napajanja iz nekoliko podstanica, višestruki priključci, fizička zaštita itd.) - više u odjeljako serverskoj prostoriji.

Jesu li vaši dns serveri uvijek dostupni?

 Naravno, u skladu s najboljom praksom naši se dns serveri fizički nalaze na različitim lokacijama (u dvije različite autonomne mreže ASN), povezani na Internet vezama različitih pružatelja usluga.

Što se događa kada se prekorači mjesečni promet?

 Ništa, jer svi naši računi nemaju ograničeni promet!

Kako se dijeli kapacitet hosting računa?

Korisnik može upravljati cijelim hosting računom. Ne postoji stroga podjela prostora za web stranice ili e-poštu. Međutim, moguće je ograničiti kapacitet pojedinih sandučića e-pošte (iako se to ne preporučuje) - Česti razlog za prijavljivanje problema je zaboravljanje da postoji ograničenje kapaciteta na e-pošti, jer mailovi ne dolaze prilikom premašivanja kapaciteta.

Hosting WordPress

Brzina i performanse: ssd diskovi, http/2, više metoda cache memorije, besplatan prijenos podataka, besplatni SSL certifikati

Hosting Joomla

Brzina i performanse: visoki I/O, puno RAM-a, ssd diskovi, http / 2, besplatni SSL certifikati, tehnička podrška

Hosting Presta

Sigurnost i performanse: potpuno odvajanje, anti-exploit tehnologija, SSD, http / 2, besplatni SSL certifikati.

Namjenski serveri

Gdje god je potrebna velika računalna snaga, možete odabrati jedan od naših namjenskih servera u našoj vlastitoj poslužiteljskoj sobi smještenoj u Europi.

VPS serveri

Kada trebate postaviti svoj operativni sustav na našoj hosting platformi, dobra je ideja odabrati vlastiti VPS s cPanelom i root pristupom

Registracija domene

Na Smarthost.hr možete registrirati nekoliko stotina vrsta domena iz cijelog svijeta. Naše cijene pristupačne su svima.