Je li Mod_Security omogućen na hosting računima?

Je li Mod_Security omogućen na hosting računima?

Mod_security je Apache serverski modul koji pomaže u zaštiti web stranica od raznih napada izvana.

Ovaj se modul koristi za blokiranje tzv. općepoznatih exploitova. Zaštite se provode nizom gotovih pravila koja se temelje na tzv. regularnim izrazima (regular expressions). Na serverima Smarthost.eu ovaj je modul omogućen prema zadanim postavkama koje su nastupile 7. studenog 2014. Mod_Security može zaštititi od nekih napada koji se baziraju na ubacivanje koda u ranjivi računalni program (code injection attacks), što povećava sigurnost hosting računa na serveru.

Ponekad prilikom izrade dinamičnih web stranica (koje trenutno čine preko 90% postojećih web mjesta), programeri zaborave testirati kôd protiv napada ne provjeravajući ulazne podatke, npr. u obrascima. Mod_security može pomoći u takvim slučajevima ispitivanjem podataka koje korisnici unose.

Mod_Security se može samostalno isključiti na na administracijskom panelu servera cPanel za svaki od hosting računa.

Hosting WordPress

Brzina i performanse: ssd diskovi, http/2, više metoda cache memorije, besplatan prijenos podataka, besplatni SSL certifikati

Hosting Joomla

Brzina i performanse: visoki I/O, puno RAM-a, ssd diskovi, http / 2, besplatni SSL certifikati, tehnička podrška

Hosting Presta

Sigurnost i performanse: potpuno odvajanje, anti-exploit tehnologija, SSD, http / 2, besplatni SSL certifikati.

Namjenski serveri

Gdje god je potrebna velika računalna snaga, možete odabrati jedan od naših namjenskih servera u našoj vlastitoj poslužiteljskoj sobi smještenoj u Europi.

VPS serveri

Kada trebate postaviti svoj operativni sustav na našoj hosting platformi, dobra je ideja odabrati vlastiti VPS s cPanelom i root pristupom

Registracija domene

Na Smarthost.hr možete registrirati nekoliko stotina vrsta domena iz cijelog svijeta. Naše cijene pristupačne su svima.