Stopa PDV na računima

Stopa PDV ovisi o tome jeste li privatna osoba ili poslovni subjekt i ako je vaše prebivalište unutar Europske unije ili se nalazi izvan EU.

Tvrtke smještene u Hrvatskoj koje su registrirane kao porezni obveznici PDV EU u EU primit će PDV račun s stopom PDV-a od 0%. Ista se zove transakcija unutar zajednice.

Korisnici koji žive u Hrvatskoj dobit će PDV račun za usluge hostinga s stopom PDV koja se primjenjuje u Hrvatskoj: 25%

Opća načela:

PDV za fizička lica:

* Korisnici koji žive u Europskoj uniji dobit će PDV račun za usluge hostinga u skladu s stopom PDV koja se primjenjuje u njegovoj zemlji, npr. njemački državljanin će dobiti PDV račun s stopom od 19%, španjolski državljanin će dobiti PDV račun s stopom od 21%, itd.

* Korisnici koji žive izvan Europske unije dobit će PDV račun s stopom od 0%. Neto cijena hosting paketa bit će jednaka bruto cijeni.

PDV za tvrtke:

* Tvrtke smještene u Europskoj uniji koje su registrirane kao porezni obveznici PDV EU u EU primit će PDV račun s stopom PDV od 0%. Ista se zove transakcija unutar zajednice. Takve tvrtke dužne su naplatiti PDV u svojoj zemlji u skladu s Direktivom Vijeća 2006/112 / EZ o zajedničkom sustavu poreza na dodanu vrijednost.

* Tvrtke smještene u Europskoj uniji koje su EU registrirane kao porezni obveznici PDV EU u primit će PDV račun s stopom PDV od 0% kao i pojedinačne osobe, npr. tvrtka iz Njemačke koja nije obveznik PDV EU primit će fakturu PDV po stopi od 19%, a tvrtka iz Španjolske koja nije obveznik PDV EU dobit će PDV račun s stopom od 21% itd.

* Tvrtke koje se nalaze izvan Europske unije dobit će PDV račun s stopom PDV-a od 0%.

Pitanje odgovarajuće stope važi za porezne razloge - to ovisi o podacima koje unesete u obrascu u kojem se obrađuju. Ne zaboravite ispravno popuniti obrazac za narudžbu.

Odgovarajuća stopa izračunava se automatski.