Tehničko tlo - hlađenje, klimatizacija, razina vlage

U poslužiteljskoj sobi Smarthost vrlo je važno održavati preciznu temperaturu, osigurati sigurnost podataka i pravilan rad poslužitelja. Toplina koju generiraju uređaji poput poslužitelja, usmjerivača, sklopki i napajanja rezultira izrazito nepovoljnim toplinskim uvjetima koji zahtijevaju posebna rješenja.

Da bismo osigurali idealne uvjete za rad opreme i osigurali pouzdan rad hlađenja i odvlaživanja sobe poslužitelja, koristimo neovisno radne klima uređaje. Imaju vrlo širok raspon mogućnosti s potpunom kontrolom vlage (odvlaživanja), daljinskim upravljanjem i nadzorom. Isti su spojeni na odvojene napojne krugove, izvan prostorije sa poslužiteljima.

Pouzdanost instalacija ovdje znači više nego u običnoj prostoriji. Pružamo provjerena rješenja koja osiguravaju klima uređaj čak i u slučaju kvara jednog sastavnog dijela.

Ukupni kapacitet hlađenja računa se u desetinama kW, čime se osigurava stalna temperatura čak i za vrijeme najvećih vrućina. Temperatura u sobi s poslužiteljima i stalcima se kontinuirano nadgleda i izvještava. Kad temperatura poraste nekoliko stupnjeva iznad norme, obavijest se automatski i odmah šalje administratorima.