Anti-exploit sustav

U okviru današnjeg interneta, jedna od četiri stranice temelji se na Wordpress. Drugi najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem je Joomla. Posljednje mjesto na postolju u smislu popularnosti zauzima Drupal. Druge besplatne i široko korištene internetske aplikacije su: phpBB koji omogućuje održavanje foruma za raspravu i web-mail RoundCube. Njihova popularnost je zbog ogromne baze dodataka i modula koje pruža zajednica internetskih korisnika. Nažalost, lako možete previdjeti tamnu stranu popularnosti, koja je povezana sa sigurnošću naših web stranica.

Anti-exploit scheme

Na poslužiteljima Smarthost.eu implementirali smo sustav koji traži sumnjive dijelove koda u popularnim php-skriptama, kao iu njihovim plug-inima te dodacima. Isti radi na bazi podataka s više od 4000 eksploata za Joomla, WordPress, Drupal i druge web aplikacije napisane u PHP-u.

Skeniranje otkriva svaku neovlaštenu promjenu korisničkih datoteka. Sustav se temelji na stalnom praćenju svih datoteka na hosting računu. Ako se bilo koja datoteka mijenja, ista se odmah skenira. Sustav je u stanju otkriti prijenos virusa putem ftp protokola. To može spriječiti napad izveden ukradenim vjerodajnicama.

Zaražena datoteka bit će označena kao ta, koja krši sigurnost, čak i uz valjane pristupne podatke. Još jedna neprocjenjiva vrijednost anti-exploit sustava je otkrivanje nepoželjnog koda skrivenog u datotekama koje su učitali web-obrasci. Jednostavno, nemoguće je prenijeti .jpg datoteku koja sadrži php kod s exploitom.

Osim toga, skripta će otkriti sve izmjene datoteka koje pokušavaju priložiti rekodirani eval() kod...

Poslužitelji Smarthost.eu se redovito ažuriraju komercijalno dostupnim rješenjima, čiji je cilj briga o sigurnosti Vaših podataka.

Mi smo daleko ispred hakera, prije nego što mogu hakirati vašu web stranicu.

Brinemo o korisnicima - automatizacija sigurnosti

Ako se otkrije zaraženi dio koda, datoteka se premješta u karantenu i informacije o tom događaju se automatski šalju administratorima Smarthost.eu kao i vlasniku hosting računa.

exploit.jpg

Brinemo o kupcima - podsjećamo na ažuriranja

Anti-exploit sustav također može podsjetiti na ključna ažuriranja programske podrške.

update.jpg

Navedeni sustav za zaštitu sigurnosti automatski radi u pozadini na nalozima naših korisnika na svim poslužiteljima Smarthost.hr

Podijeli na Facebooku

Testirajte hosting nalog kroz 14 dana

Kako je dobro imati hosting koji brine o sigurnosti Vaših datoteka